Іспанська кухня

                       
Картинки по запросу "іспанська кухня"

Сніданок в іспанців зазвичай не дуже ситний, вони обмежуються кавою з булочкою. Зате в обід усе якраз навпаки – денне меню включає три страви: закуска, основна страва і десерт. А опісля (або й під час десерту) – обов’язкова чашечка кави.

Картинки по запросу "кава з булочкою"

Кулінарні традиції Іспанії зазвичай відрізняються залежно від регіону. 
На півночі країни, у регіоні, який зветься «Країна басків», прекрасно готують рибу, особливо славиться «фірмове» блюдо з тріски – “пиль-пиль”.  У дорогих ресторанах часто пропонують спробувати делікатесне блюдо під назвою “Вієра” – це гребінець у власній раковині, перемелений із грибами та цибулею і запечений у соусі. На десерт часто подають сир, а з напоїв – сидр і “чакколі” – молоде рожеве вино. А от з м’ясними стравами обережніше – м’ясо готують із кров’ю і без прянощів, а на стіл воно подають у напівсирому вигляді.


Картинки по запросу "пиль-пиль из тріски"

У Каталонії є свої рекомендовані страви: "фабада", копчені ковбаси “фует” і апетитний соус “аліолі”. Популярною народною закускою каталонців є хліб, натертий часником і помідорами і политий маслом. Найпопулярнішими напоями в цьому регіоні Іспанії вважається схоже на шампанське шипуче вино-кава – і червоні вина.

Картинки по запросу "касуэла іспанія"

Жодне застілля у Валенсії і Андалусії не обходиться без шинки. Кращий сорт шинки у Валенсії називається “хамон”, а в Андалусії – “хабуго”

Картинки по запросу "хамон"

У центральній частині країни не слід відмовлятися від запеченого м’яса і ковбаси, яких тут пропонують удосталь. На додаток до м’ясних делікатесів пропонують холодний суп гаспачо, який подають із м’якими коржиками, спеченими на вугіллі. Гаспачо вважається однією з національних страв.

Картинки по запросу "гаспачо"

Щодо напоїв, то Андалусія славиться своїм яблучним вином (херес), яке представлене в 5 видах. У Валенсії варто спробувати Horchata – безалкогольний напій із горіхів, який чудово освіжає в літню спеку.
На Канарських островах варто попробувати салморехо , а заодно оцінити смак відомого на весь світ вина Ріоха.


Картинки по запросу "салморехо"

На Балеарських островах навіть гурмана не залишать байдужими страви зі свинини, ковбаса “собрасада” і булочки з листкового тіста “енсаймадас”. Ну і, звичайно, мало яка подорож Іспанією обходиться без традиційної іспанської страви – паельї.

Картинки по запросу "паелья"

Чурос-це найулюбленіший в іспанців десерт. Прості палички з заварного тіста, обсмажені у фритюрі. Їдять їх, вмочуючи в гарячий шоколад.





Комментарии